392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A Xiaomi megkezdi elektromos autóinak értékesítését

10perc
2024. 03. 12.
A Xiaomi megkezdi elektromos autóinak értékesítését

A kínai technológiai óriás Xiaomi ebben a hónapban megkezdi első elektromos járművének (EV) szállítását - ez az első belépése a versenyképes autóiparba.

Az autó árát várhatóan március 28-án jelentik be.

Kína ötödik legnagyobb okostelefon-gyártója azt mondja, hogy 59 üzletben, 29 városban szerte az országban fogadják a megrendeléseket. A bejelentés a BYD-hez és a Teslához hasonló cégek közötti árháború erősödésével párhuzamosan történik Kínában, a világ legnagyobb autópiacán - közölte a BBC.

A Speed Ultra 7 (SU7) tavalyi bemutatóján a Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun szerint vállalat célja, hogy a világ öt legnagyobb autógyártója közé kerüljön. Az okostelefon-óriás azt mondta, hogy a következő 10 évben 10 milliárd dollárt fektet be járműipari üzletágába.

Az SU7 "szuper elektromos motor" technológia, amely gyorsabb gyorsulásra képes, mint egyes Tesla és Porsche EV-k. A Xiaomi azt is reméli, hogy az autónak a telefonjaival és más eszközeivel közös operációs rendszere vonzó lesz a meglévő ügyfelek számára.

Ez egyike azon kevés új belépőnek a kínai elektromosautó-piacra, amely megkapta a hatóságok jóváhagyását, mivel a hatóságok megpróbálják megfékezni az új szereplők áradatát. Az SU7-et az állami tulajdonú BAIC Group autógyártó egyik egysége fogja gyártani egy pekingi üzemben, amely évente akár 200 000 járművet is képes előállítani. A Xiaomi Automobile indulása a kínai EV-piacon az egyre élesebbé váló árháború idején történik. A multimilliárdos Elon Musk által vezetett Tesla az elmúlt hónapokban több ezer dollárral csökkentette autóinak árát Kínában.

A Xiaomi részvényei a mai bejelentés után több mint 10%-kal ugrottak Hongkongban.

Főkép forrása:
Xiaomi hivatalos oldala
A Xiaomi megkezdi elektromos autóinak értékesítését
A Xiaomi megkezdi elektromos autóinak értékesítését

További cikkek