Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Ünnepi kiadás a Mazdától – 6-os Kombi

10perc.hu/Kiss B. László
2023. 11. 24.
Ünnepi kiadás a Mazdától – 6-os Kombi

Már a 20. születésnapját ünnepli a Mazda6, a márka egyik legfontosabb modellje. Ennek apropóján a japánok évfordulós, Special Edition modellt dobtak a piacra, több új extrával és egyedi belső térrel.

A Mazda6 a vállalat „Zoom-Zoom" szlogenjének szimbóluma. A japán Kodo-design egyik mesterműve ez az autó. A harmadik generációs 6-os már több mint 10 éve, 2012-től kapható, de annyira jól eltalált a formája, hogy még ma is időtálló, s nem fognak, faragnak rajta az évek. Persze ez idő alatt többször is frissítették, de az alap az maradt, szinte nem is öregedett.

A gyár most piacra dobta a Mazda6 20. évfordulós Special Edition modelljét. A jubileumi típust elöl és hátul is emblematikus fekete szárnymotívum díszíti, továbbá ezüst fényezésű hűtőrácsdekor és tetőcsomagtartó is tartozik hozzá, amelyek mind kiemelik az autó sportosságát. Szintén a modell sajátja az extra fényes felület 19 colos könnyűfém keréktárcsák, valamint a fényesfekete külső visszapillantó-tükörburkolat. A karosszériaszínek választéka két új festéssel frissült: Rhodium White Premium és Platinum Quartz, vagyis egy különleges fehér és egy platina kvarc színnel gazdagodott a kínálat.

Természetesen az utastérhez is hozzányúltak. Jól látható belül a 20. évfordulós logóval nyomott elsőülés-fejtámla, a barna színű bőrülések, amelyeknek az oldalán Nappa bőr van; középen pedig ugyanolyan színű Leganu szövet, amely a bőrhöz hasonlóan kiváló minőségű textúra. A műszerfal dekorpanele szintén barna, csíkozott felületű, s varrott Nappa bőrrel behúzott. És persze jutott ilyen barna borítás az ajtópanelekre is dekorációként. Az összhatás tényleg roppant kellemes és megnyerő. Olyan, mintha egy prémiumautóban ülnénk.


A haladást vezérlő, és a kormányzást támogató funkciók segítenek csökkenteni a vezető fáradtságát torlódások, araszolások vagy bármilyen egyéb közlekedési helyzet során     Fotó: 10perc.hu


Ami a vezetés szempontjából lényeges, minden modell frissített elektromos szervokormány-karakterisztikával rendelkezik, javítva a reakciót közepes és nagy sebességnél, ezzel is fokozva a biztonságot és javítva a vezetési élményt. A Cruising & Traffic Support nevű vezetőtámogató asszisztens szintén újdonság a Mazda6-ban. A haladást vezérlő, és a kormányzást támogató funkciók segítenek csökkenteni a vezető fáradtságát torlódások, araszolások vagy bármilyen egyéb közlekedési helyzet során. A legtöbb márkánál már alapértelmezett szériatartozék, ami a Mazdánál most a nóvumok listáját gyarapítja: a vezeték nélküli Apple CarPlay és az újratöltési funkciók.

Jelenleg a 20. évfordulós Special Edition a Mazda6 legmagasabb felszereltségű modellje. Ennek megfelelően ez is a legdrágább a palettán, 16,7 millió forint az ára. Ami jó, hogy nincs különbség a szedán és a kombi között, mindkettő ugyanannyiba kerül.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek