Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A 2023-as ADAC téli gumi teszt eredményeiről (x)

2023. 11. 08.
Szponzorált tartalom
A 2023-as ADAC téli gumi teszt eredményeiről (x)

Mivel az időjárás még meglehetősen kellemes, és nem igazán jellemzőek még a talaj menti fagyok sem reggelente, így a téli gumik cseréje még várat magára. Azok azonban, akik idén szeretnének új abroncsot vásárolni, már most elkezdhetnek keresgélni.

Bár Magyarországon nem olyan zordak a telek, mint a szomszédos országokban, mégis érdemes télen téli abroncsra váltani, noha a törvény idehaza erre nem kötelez minket. Az új gumi kiválasztása persze nem egyszerű, hiszen a kínálat rendkívül széle, egy átlagember pedig nem biztos, hogy csak úgy, ránézésre meg tudja mondani, melyik abroncs is éri meg az árát.

Szerencsére a Német Autóklub szeretné megkönnyíteni a dolgunkat, ezért minden évben vizsgálatnak veti alá különböző méretekben a prémium, közép és alacsony kategóriás abroncsokat, legalább is párat közülük, hogy kiderüljön, valóban tudják-e hozni azt a teljesítményt, amelyet a gyártó ígér. A 2023-as eredmények már meg is születtek, idén 205/60 R16-os és a 225 45 R17-es méretű gumikat vizsgálták száraz, nedves, jeges és havas útviszonyok közt, illetve biztonsági és környezetvédelmi szempontból. Lássuk, milyen eredmények születtek – írja az Autotire.

Hogyan teljesítettek idén a 205/60 R16-os méretű téli gumik az ADAC teszten? 
A 205/60 R16 méret leginkább a kisebb hobbi terepjárók és városi autók mérete, olyan autók közlekednek vele, mint a Kia XCeed vagy a Dacia Sandero Stepway, a teszthez pedig egy Volkswagen T-Roc modellt használtak az ADAC tesztelői. Hét abroncsnak sikerült jó minősítést elérni az összesített eredmények alapján:
- Dunlop Winter Sport 5
- Michelin Alpin 6
- Goodyear UltraGrip 9+
- Continental WinterContact ST 870 P
- Hankook Winter i*cept RS3
- Bridgestone Blizzak LM 005
- Firestone Winterhawk 4

A Dunlop Winter Sport 5 és a Michelin Alpin 6 nemcsak havas körülmények között teljesített jól, de száraz útviszonyok között is kiemelkedőnek bizonyult, arról már nem is beszélve, hogy ez a két abroncs büszkélkedhet a legmagasabb gyárilag kalkulált futásteljesítménnyel is.

Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#PR-cikk

További cikkek