Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Jó hír a BMW SUV tulajdonosoknak! Autójuk évekig tartja az értékét

10perc.hu
2023. 08. 09.
Jó hír a BMW SUV tulajdonosoknak! Autójuk évekig tartja az értékét

Egy tanulmányból kiderül, a cég melyik modelljei veszítenek legkevésbé az értékükből.

A BMW évek óta a világ legkeresettebb autómárkái közé tartozik, és nagy valószínűséggel ez egyhamar nem is fog változni. Az új BMW-t vásárlók teljes körű luxusra és a legújabb innovációkra vágynak. Ez azonban kevésbé jellemző a használtautók piacára, ahol a vásárlók a kevésbé költséges karbantartású autókat részesítik előnyben.

A márka továbbra is erősnek tűnik a használtautó-piacon, még azokban az országokban is, ahol a kisebb, gazdaságosabb autókat részesítik előnyben. De vajon értékállók-e a BMW-k, és összehasonlíthatók-e az egyes modellek?

Az elmúlt évtizedben rendkívül divatba jöttek a szabadidőautók, és ez alól a BMW autói sem kivételek. A carVertical járműtörténeti cég kutatásából látható, hogy az összes BMW típus közül az X sorozat a legértékállóbb – megelőzi az olyan jól ismert modelleket is, mint a 3-as vagy az 5-ös sorozatok.


Egy hároméves X5 maradványértéke 66,6%    Fotó: BMW


Egy 3 éves BMW X1 maradványértéke 62,4%, azaz a kiskereskedelmi árának közel 38%-át veszíti el ennyi idő alatt. 5 év után az értéke 48,8%-ra, 10 év múlva pedig 24,5%-ra csökken. Az összes autókorcsoportot tekintve a BMW SUV-ok őrzik meg leginkább értéküket: egy 3 éves X3 maradványértéke 49,8%, az X5-é 66,6%, az X6-é pedig 73,3%. Ezek nagyszerű adatok a nem SUV BMW-khez képest.

Természetesen az X modellek sem halhatatlanok – hosszabb távon az értékük jelentősen csökkenhet. Egy 10 éves X6-os modell értéke mindössze 21,7%, és a számok máshol is hasonlóak: az X1-nek csak 24,5%, az X3-nak 28,4%, az X5-nek pedig 20,3%. Más szóval, míg az X6 az egyik legdrágább szabadidőautó a piacon, 10 év után veszít az értékének nagy részéből.

Főkép forrása:
BMW

További cikkek