Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Bírod még? 9 százalékkal nőtt a kötelező, míg 15 százalékkal a casco biztosítások átlagos díja

10perc.hu
2023. 08. 01.
Bírod még? 9 százalékkal nőtt a kötelező, míg 15 százalékkal a casco biztosítások átlagos díja

Több, mint 51 ezer forint volt az autók éves kötelező felelősségbiztosítási átlagdíja az idei első félévben.

Lassan a bőrt is lehúzzák az emberekről, ami a gépkocsikkal kapcsolatos biztosítási tarifákat illeti. Az autók éves kötelező felelősségbiztosítási díja 9 százalékkal emelkedett a múlt év azonos időszakához képest. Ez azt jelenti, hogy az átlagdíj meghaladta az 51 ezer forintot.

A Suzukik átlagos kgfb-díja 8 százalékkal 38 ezer forint fölé emelkedett. A Daciák esetében szintén 8 százalékkal nőttek a díjak, így csaknem 42 ezer forinttal zárták az első félévet. Az Opeleknél 5 százalékos drágulással 47 ezer forint fölé emelkedtek az éves átlagdíjak, a Toyotáknál 11 százalékos növekedés eredményeként szintén 47 ezer forint fölé. A Volkswageneknél éves szinten 5 százalékkal nőtt az átlagos összeg, de ez majdnem 53 ezer forintot jelent.


Az autók éves kötelező felelősségbiztosítási díja 9 százalékkal emelkedett a múlt év azonos időszakához képest      Fotó: Freepik


A Netrisk.hu jelezte, hogy a kgfb-díjaknál nagyobb mértékben, 15 százalékkal nőtt a casco biztosítások átlagdíja az első félévben, így megközelítette a 139 ezer forintot. Mindez leginkább az elöregedett magyarországi autóparkkal magyarázható. A személyautók átlagéletkora magas, meghaladja a 15 évet, az idősebb autókra pedig sok esetben nem lehet vagy nem érdemes cascót kötni.

A legolcsóbban a Daciákra és a Suzukikra lehet cascót kötni, előbbieknél 75 ezer forint alatt maradt az átlagdíj, utóbbiaknál pedig nem éri el a 91 ezer forintot. Százezer forint alatt vannak még az Opelek, amelyek cascója átlagban 95 ezer forint. Ennél a három márkánál 13-15 százalékkal nőttek a cascodíjak.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Biztosítás

További cikkek