386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Kezd magára találni a használtautó-import – a Volkswagen a legnépszerűbb

10perc.hu
2023. 07. 10.
Kezd magára találni a használtautó-import – a Volkswagen a legnépszerűbb

A behozott használt személyautók több mint harminc százalékát három márka, a Volkswagen (12,6 százalék), az Opel (9,1 százalék) és a Ford (9 százalék) gyártmányai tették ki.

Júniusban 9422 import használt személyautó került forgalomba Magyarországon, ami az előző hónaphoz képest 2 százalékos növekedést jelent, ugyanakkor a tavaly júniusi mennyiségtől 12 százalékkal marad el - közölte a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adataira hivatkozva.

Ugyan az import jelentősebb kiugrására a második fél évben sincs sok esély az elemzés szerint, ugyanakkor kedvező irányú folyamatok hatására lassú visszatérés kezdődhet a korábbi szintekhez. Az infláció előrejelzett visszaesése nyomán a használtimport újra tartósabban is a havi 10 ezer feletti tartományba térjen vissza.

A használtautó-import mennyisége az első fél évben 53 524 volt, ami 22 százalékkal marad el az előző év azonos időszakában regisztrált 68 969-es értéktől. A 2023 első felében behozott használt személyautók több mint harminc százalékát három márka, a Volkswagen (12,6 százalék), az Opel (9,1 százalék) és a Ford (9 százalék) gyártmányai tették ki. A fenti márkákat az Audi, a Mercedes és a BMW követte a listán.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek