Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Már dolgozik a Volkswagen egy hétmilliós villanyautón

10perc.hu
2023. 06. 26.
Már dolgozik a Volkswagen egy hétmilliós villanyautón

Az ID 1 öt éven belül érkezhet meg a piacra.

A Volkswagen jól halad a 20 ezer euró alatti árú elektromos ID 1 kisautó fejlesztésével – számolt be róla a brit Autocar. Az új belépő szintű villanyautó az e-Up városi autó szellemi utódja lesz, a kínálatban a 25 ezer eurósnak ígért, 2025-ben érkező ID 2all alatt helyezkedik majd el. Az ID 2all alacsony árának egyik magyarázata, hogy ez az első Volkswagen, amelyet már saját gyártású (Valencia) akkumulátorokkal szerelnek majd fel, és ez vélhetően az ID 1-re is igaz lesz.

Az ID 1 kisebb platformját – amely a VW Polóhoz hasonló méretű belső teret kínál majd az utasoknak – a Volkswagen-csoporton belül a Skoda fejleszti – tudta meg az Autószektor. A modell nevét még nem véglegesítették. Thomas Schäfer, a Volkswagen márkafőnöke azonban nem zárta ki az ID 1 vagy az ID Polo lehetőségét.

Mivel az ID 1 városi használatra szánt autó lesz, a hatótávolság kevésbé lesz lényeges számára, mint sok más elektromos jármű esetében, ami lehetővé teszi, hogy viszonylag kis akkumulátorral rendelkezzen. A Volkswagen 38 kWh-s lítium-vas-foszfát akkumulátort fejlesztett ki az ID 2all számára, valószínűleg ez lesz az ID 1-hez elérhető legnagyobb kapacitás.

Főkép forrása:
Volkswagen

További cikkek