Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A használt Peugeot-ot viszik a leggyorsabban, az Alfákat a leglassabban

10perc.hu
2023. 06. 12.
A használt Peugeot-ot viszik a leggyorsabban, az Alfákat a leglassabban

A májusban értékesített használt autókat átlagosan 129 nap hirdetést követően adták el.

A Kocsi.hu adatainak összesítése szerint a legkeresettebb használt autók az Opelek, Fordok és Volkswagenek voltak májusban. A legnépszerűbb típusok a Suzuki Swift, a Renault Mégane és az Opel Astra H voltak.

A legtöbben a márkák közül a Volkswagenre kerestek, a második a Honda, a harmadik pedig a Toyota volt. A májusban értékesített használt autókat átlagosan 129 nap hirdetést követően adták el és törölték a hirdetést ezt követően.

Továbbra is a benzines autók a legkelendőbbek, sőt, az arányuk enyhén, 48 százalékról 52 százalékra nőtt. Ezzel párhuzamosan az értékesített dízel kocsik aránya 37 százalékról 32 százalékra csökkent. A hibrid és elektromos autók aránya ugyan emelkedik, azonban még rendkívül alacsony a meghirdetett használt autóknál.

A keresések között viszont jelentős változás nem tapasztalható, a szűréskor az üzemanyagtípust megjelölők 62 százaléka továbbra is benzines autót szeretne. A gázolajos kocsikra a keresés aránya 33 százalékról 30 százalékra csökkent, a hibrid, illetve elektromos autóknál enyhe növekedés volt tapasztalható.

A legkelendőbb márka a Peugeot volt 2023 májusában, átlagosan 61 nap alatt keltek el. Nem sokkal mögötte található a Nissan és a Daewoo, 67, illetve 72 nappal. A legtovább az Alfa Romeókat hirdették (átlagosan 228 nap), valamint a Renault és a Fiat személyautók eladási folyamata haladta meg az átlagot legnagyobb mértékben.


A legtovább az Alfa Romeókat hirdették    Fotó: Pixabay


Amennyiben az eladó töröl egy autót majd újra meghirdeti a Kocsi.hu oldalán, a rendszer aggregálja a kínált járművet, így csak egyszer szerepel a statisztikában, ezért a hirdetés törlési ideje jó megközelítést ad az értékesítés hosszának megbecslésére.

TOP5 leggyorsabban eladott személyautó márka

  • Peugeot (átlagosan 61 nap)
  • Nissan (átlagosan 67 nap)
  • Daewoo (átlagosan 72 nap)
  • Suzuki (átlagosan 84 nap)
  • Kia (átlagosan 85 nap)

TOP5 leglassabban eladott személyautó márka

  • Alfa Romeo (átlagosan 228 nap)
  • Renault (átlagosan 221 nap)
  • Fiat (átlagosan 179 nap)
  • Mitsubishi (átlagosan 178 nap)
  • Skoda (átlagosan 168 nap)
Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek