Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

A Skoda Octavia lett a magyarok kedvenc autója

10perc.hu
2023. 05. 07.
A Skoda Octavia lett a magyarok kedvenc autója

Ugyanakkor a Tesla a nagy nyertes, tavalyhoz képest 230 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett elektromos modell száma.

Hat százalékkal kevesebb autót állítottak forgalomban idén áprilisban, a tavalyi hasonló időszakhoz képest, de 2021-hez képest 19 százalékos a csökkenés – derül ki a Pénzcentrum összesítéséből. A lap szerint idén április végéig 38 091 személyautó kapott magyar rendszámot, ami épphogy csak valamivel több, mint a tavalyi első negyedévben.

A Datahouse adatai szerint a legnépszerűbb típus a Toyota volt, amely mind áprilisban (1108 darab) mind első negyedévben (5416 darab) vezeti a forgalomba helyezési listát. A második mindkét összehasonlításban a Skoda, a harmadik áprilisban a Suzuki, első negyedévben a Ford lett.

Noha sokan felkapják most a fejüket, de a típusokra bontva az első negyedévben a Skoda Octaviából fogyott a legtöbb, szám szerint 1552. Itt a Suzuki S-Cross (1487) és a Kia Ceed (1366) lett a dobogós. Ugyanakkor a legnagyobb nyertes a Tesla, amelyből közel 230 százalékkal többet helyeztek forgalomba, mint a tavalyi első négy hónapban.

Főkép forrása:
Skoda

További cikkek