Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Itt az új Lada! Szintlépés a javából

10perc.hu
2023. 04. 16.
Itt az új Lada! Szintlépés a javából

A Moszkvicshoz hasonlóan a Lada is egy kínai SUV-ot kezd el gyártani és a saját emblémájával árulni.

Kiderült, hogy X-Cross 5 néven fogja gyártani az AvtoVAZ a kínai FAW konszern Bestune T77 nevű kompakt szabadidő-autóját. A T77-es nem új modell, 2018-ban mutatkozott be. 4525 mm hosszú, 1845 mm széles és 1600 mm magas, a tengelytávja 2700 mm, vagyis nagyjából akkora, mint egy Volkswagen Tiguan – írta az Autószektor.

A Lada változat szinte semmiben nem tér el a kínai eredetitől, amelynek ára Oroszországban 2,17 millió rubel (9 millió forint), és amelyből 2022-ben kétezer darab fogyott az országban. Kiderült, hogy az X-Cross 5-öst júniustól fogják összeszerelni Szentpéterváron, abban a Nissan-gyárban, amelyet 1 rubelért adtak át a japánok. Komplett építőkészletek érkeznek Kínából, az oroszok dolga csak az összeszerelés lesz.

Az 1,5 literes, négyhengeres turbómotor 168 lóerőt és 258 Nm-t képes leadni az első kerekekre, hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos automatikus váltón keresztül. Kifejezetten igényesnek és tágasnak tűnik a beltér, a vezető digitális műszerfalat nézhet, és a középkonzol tetején egy hologramfigura jeleníti meg a szóban kommunikáló digitális személyi asszisztenst.

Főkép forrása:
AvtoVaz

További cikkek