395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Hamvaiból támad fel a Moszkvics – viszont nagyon drágán

10perc.hu
2023. 03. 03.

Két új, igencsak sokba kerülő modellt, egy benzinest és egy elektromost dobtak a piacra Oroszországban.

Az orosz ipari tárca és Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester jelentette be tavaly májusban, hogy megszerezték a Renault oroszországi érdekeltségeit. A polgármester hozzátette, a Renault Rosszija fővárosi gyára Moszkvics márkanevű autókat fog gyártani az üzem technológiai partnere, a KAMAZ segítségével – írta a haszon.hu.

Az új Moszkvicsokat februárban kezdték szállítani a regionális kereskedőknek Oroszországban. A crossoverek első darabjait a fővárosi autókereskedések kapták, később további 22 régióban jelentek meg az autók. Összesen 52 értékesítési pontot nyitott a márka.

A benzines változat a „Moszkvics 3” nevet kapta. Az ára 1,97 millió rubeltől, azaz nagyjából 9,3 millió forinttól indul. Az autó hat sebességes automata váltós, 150 lóerőre teljesítményre és 170 km/óra maximális sebességre képes, mintegy 6,6 literes fogyasztás mellett 100 km-en.Az elektromos változat neve „Moszkvics 3e”. Az ára 3,5 millió rubeltől – körülbelül 16,3 millió forinttól – indul. Maximális teljesítménye 68 lóerő, 140 km/óra a sebességhatára és 410 km megtételére lehet képes feltöltött akkumulátorral. Gyorstöltő funkcióval rendelkezik, így 45 perc alatt töltődhetnek az aksik 30-ról 80 százalékra.

Az elektromos modell panorámatetőt, LED optikát, irányjelzővel ellátott oldalsó tükröket, sötétített ablakokat, 18 colos kerekeket és hátsó parkolóérzékelőket kapott. Elsősorbak fekete bőrrel kárpitozott és fűtött első üléseket szereltek fel, a digitális műszerfalba 10,25 hüvelykes érintőképernyős multimédiás rendszert építettek be.

A sofőr kényelmét sebességtartó automatika, térhatású kamera, kulcs nélküli indítórendszer és klímaberendezés szolgálja. Vészfékező funkcióval, hangos gyalogos-érzékelő rendszerrel és sebességtúllépésre figyelmeztető funkcióval is fel van szerelve.

Rendkívül hasonlítanak a kínai JAC JS4 crossoverre, és több alkatrészük is a kelet-ázsiai országban készült. Legalább 50 ezer Moszkvicsot készülnek gyártani az idén, melyből 10 ezer lehet elektromos.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek