Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Továbbra is pörög a használtautó-import

10perc.hu
2021. 12. 03.
Továbbra is pörög a használtautó-import

Az autóipart is sújtó félvezetőhiány miatt az újautó-kereskedők képtelenek kielégíteni a koronavírus első hullámai után ismét megerősödő keresletet, ráadásul a visszaeső termelés miatt jelentős várólisták alakultak ki.

Az alkatrészhiány akadályozza ugyan az újautó-importot, ugyanakkor továbbra is pörög a használtautó-import: novemberben 11 963 külföldről behozott, használt személyautót regisztráltak az országban, ami a tavaly novemberi szinthez képest 17,3 százalékos növekedést jelent.

Új személygépkocsiból pedig csak 9495 darabot helyeztek forgalomba novemberben, az egy évvel korábbinál 28 százalékkal kevesebbet. Az autóipart is sújtó félvezetőhiány miatt az újautó-kereskedők képtelenek kielégíteni a koronavírus első hullámai után ismét megerősödő keresletet, ráadásul visszaeső termelés miatt jelentős várólisták alakultak ki.

A használtautó-import aktivitása tartósan magas szintre áll be, és a megnövekedett kereslet ebben a szegmensben is alaposan megemelte az árakat: nem ritka, hogy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező autó jelenleg 20-25 százalékkal drágább, mint egy éve.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek