393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Megjött az új BMW 4-es Coupé

10perc.hu/autoblog.hu
2020. 11. 23.
Megjött az új BMW 4-es Coupé

Az új, sportos prémium középkategóriás kétajtós 4-es Coupé legújabb generációja már 13,6 millió forinttól megvásárolható.

A BMW 4-es sorozata 2013-ban debütált először kupéként, majd az azt követő évben kabrió és Gran Coupé modellverziókban. Az azóta eltelt hét évben (2020 augusztusig) közel 800 000 darab BMW 4-es modellt értékesített a vállalat világszerte, így a sorozat nagy népszerűségnek örvend.

Az új BMW 4-es Coupé a motorpalettájának csúcsán a M440i xDrive Coupé modell helyezkedik el, melynek meghajtásáról egy 374 lóerő teljesítményre képes soros hathengeres benzinmotor gondoskodik. A kezdetben elérhető erőforrások között két négyhengeres benzinmotor és egy dízelüzemű erőforrás található meg. 2021 márciusában a tervek szerint további két dízelmotorral bővül a portfólió.

A 48 Volt kapacitású indítógenerátorral és második akkumulátorral dolgozó technológia összegyűjti és újrahasznosítja a fékezéskor felszabaduló energiát, nem csupán a fedélzeti elektromos rendszerek ellátására, de a belsőégésű erőforrás terhelésének könnyítésére és a maximális teljesítmény fokozására is. A 4-es Coupé mindegyik motorváltozatát nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval kínálja, már az alapfelszereltség részeként. Emellett M Sport felszereltségi csomag és M Sport Pro csomag is rendelhető, nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóval, 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákkal és sportos utastéri hangzással.Az utastér kialakítása a vezetés élményét helyezi a középpontba. Vezetőre összpontosító műszerfal, új kijelző-csoport az opcióként rendelhető, 12,3” átmérőjű műszeregység és a 10,25” átmérőjű központi kijelző párosával. Prémium minőségű vezérlőpanel a középkonzolon, bőrözött sportkormány és újratervezett sportülések alapfelszereltségként, felárért a középkonzolon térdtámaszokkal. Két teljes értékű ülés a hátsó üléssorban.

Az elődmodellhez képest jelentősen több és intelligensebb vezetést támogató rendszer van a fedélzeten. Fékező funkcióval dolgozó első ütközésre figyelmeztető rendszer, visszakormányzó funkcióval dolgozó sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszer alapfelszereltségként. Rendelhető Driving Assistant Professional csomag is, aktív navigációval dolgozó kormányzó- és sávtartó asszisztenssel és Emergency Lane Assistant technológiával. Alapfelszereltség a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer, amely rendkívül gyors és precíz útvonaltervezést tesz lehetővé.

Főkép forrása:
bmw.hu

További cikkek