395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A Visa-ügyfelek számára mostantól automatikusan elérhető a Vipps fizetési alkalmazás

10perc.hu
2020. 09. 07.

Stratégiai partnerséget jelentett be az európai mobilfizetések felgyorsítása érdekében a Visa és Norvégia vezető digitális pénztárcája, a Vipps.

A Visa ügyfelei és partnerei mostantól élvezhetik a Vipps platform előnyeit - létrehozhatják saját digitális pénztárcájukat, valamint új fizetési módokat kínálhatnak az ügyfeleknek pénzük küldésére, fogadására és kezelésére, áll a két cég közös, hétfői közleményében.

A Covid-19 világszerte felgyorsította a digitális kereskedelmi megoldások iránti igény növekedését, amelynek köszönhetően minden eddiginél több fogyasztó és vállalkozás preferálja a digitális fizetést a mindennapi kiadások során. Európában a Visával történő fizetések már több mint 75%-a érintéses, miközben 2020 júniusában az európai e-kereskedelmi tranzakciók az előző évhez képest több mint 25%-kal nőttek 20 európai országban.

"A Vipps-szel kialakított együttműködésünk lehetővé teszi banki partnereink számára, hogy könnyen használható digitális fizetési termékeket és pénztárcákat fejlesszenek ki, megfelelve az érintéses, online és mobilfizetések iránti növekvő igényeknek." - mondta Antony Cahill, a Visa európai régiókért felelős ügyvezető igazgatója.

A Vipps egy norvég fizetési alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen gombnyomással fizessenek, küldjenek és fogadjanak pénzt. 2015-ös indulása óta a cég 85 százalékos piaci penetrációt ért el, 3,7 millió felhasználót meggyőzve Norvégiában. Az elmúlt évben a Vipps a norvégiai tranzakciók 145 százalékos növekedéséről számolt be.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek