392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Újra a mozikban a Szerelem első vérig

10perc.hu
2022. 01. 10.
Újra a mozikban a Szerelem első vérig

A film teljes körű restaurálása a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum és Filmlabor igazgatóságainak együttműködésében valósult meg.

Egy korosztály kedvence volt annak idején Füge és Ágota történetére, amelyet most újra vetítenek a mozikban: csütörtöktől megint megnézhetjük a Szerelem első vérig című kultfilmet, igaz, a felújított változatát. Budapesten a Cinema MOM, a Pólus, Corvin, Toldi és a Sugár Mozi vetít, országszerte pedig több art moziban lesz látható.

A Szerelem első vérig, a "magyar Házibuli" szélsőséges érzelmeket és tabutémákat megörökítő tini-melodráma, amely a vagány, durcásképű szaxofonos fiú – Berencsi Attila – és egy ártatlan szőke lány – Szilágyi Mariann – első, esetlen és megható szerelmi kapcsolatát mutatja be.

Dobray György és Horváth Péter amatőr főszereplőkkel forgatott kultfilmjét több mint egymillió néző látta a nyolcvanas évek közepén, a film sikere még az alkotókat is meglepte. A Szerelem első vérig érzelmes, lírai zenéjét Dés László szerezte, a főcímdalát Demjén Ferenc énekelte és a dal heteken keresztül vezette a toplistát, az év slágere lett.

Főkép forrása:
port.hu
Címkék:
#Mozi

További cikkek