Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Életmű díjat kap Yoko Ono

10perc.hu
2024. 04. 22.
Életmű díjat kap Yoko Ono

Yoko Ono a 2024-es Edward MacDowell-érem kitüntettje.

A MacDowell Társaság, az egyik vezető amerikai művészeti rezidenciaprogram, életműdíjat adományozott Yoko Ono-nak. A forradalmian új művész, filmrendező és zenész az idei Edward MacDowell-érem kitüntettje, amelyet korábban többek között Stephen Sondheim és Toni Morrison is megkapott - közölte az APNews.

"Soha nem volt még hozzá fogható ember, soha nem volt még hozzá fogható mű", mondta Nell Painter, a MacDowell igazgatósági elnöke vasárnapi közleményében. "Több mint hét évtizede gyönyörködteti a szemeket, provokálja a gondolkodást, inspirálja a feministákat, és védi a bevándorlókat a széles képzeletvilágának művein keresztül. Tartósan friss és releváns, egyedülállóan erőteljes életműve a mi időinkhez szól, amelyek oly nagyon rászorulnak a vezérmotívumára: a békére."

Ono fia, Sean Ono Lennon egy közleményben "hihetetlen megtiszteltetésnek" nevezte az érmet. "A díj története és a korábbi díjazottak listája valóban figyelemre méltó. Nagyon büszke vagyok, hogy tudom, hogy művészetét ilyen módon értékelik és ünneplik", mondta.

A 91 éves Ono az elmúlt években kevésbé szerepelt nyilvánosan, és nem várható, hogy részt vesz a júliusi díjátadó ünnepségen a New Hampshire-i Peterborough-ban található MacDowell-campuson. Ono zenei menedzsere, David Newgarden fogja átvenni a díjat a nevében.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Zene

További cikkek