388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Életmű díjat kap Yoko Ono

10perc.hu
2024. 04. 22.
Életmű díjat kap Yoko Ono

Yoko Ono a 2024-es Edward MacDowell-érem kitüntettje.

A MacDowell Társaság, az egyik vezető amerikai művészeti rezidenciaprogram, életműdíjat adományozott Yoko Ono-nak. A forradalmian új művész, filmrendező és zenész az idei Edward MacDowell-érem kitüntettje, amelyet korábban többek között Stephen Sondheim és Toni Morrison is megkapott - közölte az APNews.

"Soha nem volt még hozzá fogható ember, soha nem volt még hozzá fogható mű", mondta Nell Painter, a MacDowell igazgatósági elnöke vasárnapi közleményében. "Több mint hét évtizede gyönyörködteti a szemeket, provokálja a gondolkodást, inspirálja a feministákat, és védi a bevándorlókat a széles képzeletvilágának művein keresztül. Tartósan friss és releváns, egyedülállóan erőteljes életműve a mi időinkhez szól, amelyek oly nagyon rászorulnak a vezérmotívumára: a békére."

Ono fia, Sean Ono Lennon egy közleményben "hihetetlen megtiszteltetésnek" nevezte az érmet. "A díj története és a korábbi díjazottak listája valóban figyelemre méltó. Nagyon büszke vagyok, hogy tudom, hogy művészetét ilyen módon értékelik és ünneplik", mondta.

A 91 éves Ono az elmúlt években kevésbé szerepelt nyilvánosan, és nem várható, hogy részt vesz a júliusi díjátadó ünnepségen a New Hampshire-i Peterborough-ban található MacDowell-campuson. Ono zenei menedzsere, David Newgarden fogja átvenni a díjat a nevében.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Zene

További cikkek