392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Monopoly filmet készít Margot Robbie és a Lionsgate

10perc.hu
2024. 04. 14.
Monopoly filmet készít Margot Robbie és a Lionsgate

Margot Robbie producer a Barbie világából a Monopoly terepére tér.

LuckyChap nevű cége, Tom Ackerley és Josie McNamara társalapítóival együtt élőszereplős filmet készít a klasszikus társasjáték alapján. A Hasbro Entertainment, a Monopoly tulajdonosa is részt vesz a produkcióban - közölte a Variety.

A Lionsgate a 2023 decemberi eOne felvásárlással szerezte meg a játék fejlesztésének jogát. A stúdió szerint a Monopoly a világ legnépszerűbb társasjáték márka, 99%-os globális ismertséggel rendelkezik. Több mint 100 országban elérhető, és 1935 óta közel félmilliárd példányt adtak el belőle.

Egyelőre homály fedi, hogyan szőnek majd történetet a Monopoly kétdimenziós világából. Nem meglepő azonban, hogy a Lionsgate miért rájuk gondolt a feladatra. A LuckyChap nemrégiben készített egy hatalmas sikert aratott filmet, a Barbie-t, amely a népszerű Mattel babán alapult, és 2023 legnagyobb bevételt hozó filmje lett 1,4 milliárd dolláros globális bevétellel. Bár részleteket nem árultak el, az Adam Fogelson, a Lionsgate Motion Picture Group elnöke sejtelmesen annyit mondott, hogy a LuckyChapnek "egyértelmű koncepciója" van a készülő "Monopoly" filmhez. A bejelentést a Las Vegasban zajló CinemaCon-on, az éves moziüzemeltetői vásáron tette. A Caesars Palace Colosseumban zsúfolódó mozitulajdonosok hangos ovációval fogadták a hírt.

"Nem tudnék elképzelni jobb produkciós csapatot ehhez a szeretett és ikonikus márkához, mint a LuckyChap" - mondta Fogelson. "Kivételes producerek, akik nagy gondolkodással és odafigyeléssel választják ki projektjeiket, és egyértelmű koncepcióval szállnak be a Monopolyba. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy együttműködhetünk a LuckyChap teljes csapatával azon, ami mindannyian a következő kasszasikerüknek hiszünk."

A LuckyChap, amelynek korábbi projektjei közé tartozik az "Én, Tonya" és a "Felkészült bosszúhadjárat", a "Barbie" hatalmas sikere után nagyon keresett lett. Legutóbb a Sundance Filmfesztiválon bemutatott "My Old Ass" című felnövéstörténetet támogatta, amelyet 15 millió dollárért értékesítettek az Amazon MGM Studiosnak. A következő projektjük a Wilde új karácsonyi vígjátéka, a "Naughty", az Universal Pictures forgalmazásában.

"A Monopoly egy csúcsjáték.- mondta a LuckyChap. - "A legjobb szellemi tulajdonhoz hasonlóan, ez a játék generációkon keresztül az egész világon visszhangot vert, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Lionsgate-nél és a Hasbro-nál részt vevő csodálatos csapatokkal együtt életre keltsük ezt a játékot."

A Hasbro Entertainment filmrészlegének vezetője, Zev Foreman elmondta: "A világ egyik legemblematikusabb játékaként a Monopoly hihetetlen platformot kínál a történetmeséléshez. Izgatottak vagyunk, hogy a LuckyChap és a Lionsgate egyedi víziójával együtt hozhatjuk el a popkultúra ezt a történelmi darabját a mozivászonnak."


 


Főkép forrása:
William Warby/Flickr

További cikkek