392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nyalóka 1800 forintért? Kánikulában pénzért árult csapvíz? Vigyázz, milyen táborba küldöd a gyerekedet…

10perc.hu
2023. 04. 25.
Nyalóka 1800 forintért? Kánikulában pénzért árult csapvíz? Vigyázz, milyen táborba küldöd a gyerekedet…

A legfontosabb, hogy legálisan működő tábort válasszunk, amit egy alapítvány, egy egyesület vagy egy vállalkozás üzemeltet, kapjunk számlát már az előlegről is.

Nyalóka 1800 forintért, négy ígért étkezés helyett kettő, és kánikulai héten csak pénzért kaptak csapvizet a gyerekek a táborban. Ilyen és ehhez hasonló esetek gyakrabban fordulnak elő, mint gondolnánk. Holott a nyári táborok remek lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek arra, hogy új barátokat szerezzenek, új készségeket sajátítsanak el, és eltöltsék az időt kalandokkal és szórakozással teli programokkal.

Azonban, ha a táborszervező nem tartja be, amit ígért és amiért a család fizetett, úgy a turnus sem a szülőnek, sem a gyerekeknek nem azt nyújtja, amit elvártak, és az egész táborozás lehetősége a pénz és az idő elvesztegetésévé válhat.

"Sajnos rengeteg rémhírt hallunk szülőktől, hogy a 'táborszervező' által ígért programok nem valósultak meg, hogy kevesebb alkalommal kaptak ételt a gyerekek, mint előzetesen meghirdették. A majd kétezer forintba kerülő nyalóka, a pénzért árult csapvíz sajnos valós, ezek a tavalyi év rémtörténetei” – mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője.


Kánikulai héten csak pénzért kaptak csapvizet a gyerekek a táborban     Fotó: Pixabay


Szinte minden esetben kiderült utólag, hogy nem legálisan működött a szolgáltatásnyújtás, nem kaptak számlát a szülők, nem kötöttek megállapodást, nem volt sehol lefektetve, hogy a család mit kap a pénzéért. Sajnos ilyen esetekben az utólagos reklamáció érdemben ellehetetlenül, volt olyanra is példa, hogy a korábban élő telefonszámot nem vette fel többé senki.

Ilyen esetekben az anyagi kár mellett a gyerekek nem kapják meg azt az élményt, amire készültek. Ez nem csak az egész tábor hangulatát és élményét rombolja, hanem a gyerekek önbecsülését és motivációját is érinti. Az is lehet, hogy a gyerekek megbánják, hogy a táborozni mentek, és ez elveszi a kedvüket a későbbi táborozástól.

A legfontosabb, hogy legálisan működő tábort válasszunk, amit egy alapítvány, egy egyesület vagy egy vállalkozás üzemeltet, kapjunk számlát már az előlegről is, és legyen egy megállapodás, ami akár a jelentkezési lap is lehet, ami rögzíti, hogy milyen programok lesznek, mennyi és milyen étkezést kapnak a gyerekek, illetve tartalmazza a lemondási feltételeket is.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek