392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Nincs vége még a harcnak Mariupolban! Az Azov vezetői és követőik nem adják meg magukat!

10perc.hu
2022. 05. 20.
Nincs vége még a harcnak Mariupolban! Az Azov vezetői és követőik nem adják meg magukat!

A kikötőváros acélművében még több száz védő nem tette le a fegyvert, és Szvjatoszlav Palamar, az üzemet védő Azov ezred helyettes vezetője videóüzenetben bejelentette, megtervezett akcióra készülnek.

A hivatalos orosz források továbbra is arról szólnak, hogy a teljes Mariupol a kezükben van, sőt, már olyan ígéretek is elhangoztak a szakadár vezetőktől, hogy rövidesen lebontják az Azovsztalt. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter éppen ma jelentette be a sajtónak, hogy eddig 1908-an adták meg magukat. Ugyanakkor már ő sem bevett, hanem körülzárt Azovsztalról beszélt.

„Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik. Az ukrán nacionalisták által ott fogva tartott civileket már evakuálták a gyárból. Százhetvenhét embert menekítettek ki, köztük 85 nőt és 47 gyermeket. Mindannyian szakképzett orvosi és pszichológiai segítséget kaptak. Az üzemben körülzárt nacionalisták elkezdték megadni magukat. Eddig 1908 ember tette le a fegyvert” – mondta el Sojgu.



Az már eddig is látszott, hogy az acélművet védő Azov parancsnokai nincsenek a fegyvert letevők és az Azovsztal katakombáit elhagyók között. Most kiderült, nem is terveznek hasonlót, és jelenleg is katonai akciót készítenek elő és hajtanak végre.

Ugyanis a Sky News által nyilvánosságra hozott, az Azovsztalból kicsempészett 20 másodperces videóüzenetben Szvjatoszlav Palamar, az üzemet védő Azov ezred helyettes vezetője a világ tudomására hozta, nem teszik le a fegyvert. Elárulta, hogy a még aktív harcosok az Azov más parancsnokaival együtt aktívak és egy megtervezett katonai műveletet hajtanak végre.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek