395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A NAV minden számlát lát

10perc.hu
2021. 01. 05.

Az adatszolgáltatási kötelezettség az Európai Unió más tagállamába történő termékértékesítésre és az exportra is kiterjed.

Az adóhivatal 2021-től már minden számlát lát, ráadásul az adózókat szankciómentes időszak segíti a zökkenőmentes átállásra március 31-ig. Tegnaptól vált teljessé az online számla rendszer, amelynek segítségével már minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Mivel az adatszolgáltatási kötelezettség az Európai Unió más tagállamába történő termékértékesítésre és az exportra is kiterjed, így gyakorlatilag a gazdasági élet teljes számlaforgalmára rálátása nyílik a NAV kockázatelemzőinek.

Már hétfőtől hatályosak azok a rendelkezések, amelyek lehetővé teszik, hogy az elektronikus számla kibocsátásával is teljesíthető legyen az online számlaadat-szolgáltatás. Akik még nem regisztráltak az online számla rendszerében, mert például csak a magánszemélyek részére állítottak ki számlát, azoknak legkésőbb az első számla kiállításának a napjáig regisztrálniuk kell, hiszen ez a regisztráció a feltétele a szankciómentességnek.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek