392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megmutatjuk, melyek a legkeresettebb szakmák ma Magyarországon

10perc.hu
2021. 09. 20.
Megmutatjuk, melyek a legkeresettebb szakmák ma Magyarországon

Rengeteg olyan szakma van, amivel könnyen építhető karrier akár diploma nélkül, jól fizet, és nem kell éveket rászánnod arra, hogy pályát módosíts.

Nem vagy elégedett a jelenlegi munkáddal? Szeretnél elsajátítani egy olyan szakmát, amivel jobb lehetőségeid lennének, de úgy érzed, hogy nincs elég időd, energiád és főleg kitartásod ahhoz, hogy évekre visszaülj az iskolapadba? A TanfolyamOKJ.hu képzéskereső portál segítségével összeszedtük a legkeresettebb szakmákat, amelyeket a felnőttképzés során elsajátíthatsz.

1. Építőipari szakmák

Jelenleg szinte lehetetlen az építőiparban szakembert találni. De ami a megbízók számára hátrány, számodra előnyt jelenthet, ha ezt a pályát választod. A villanyszerelők, burkolók, szobafestők mind rendkívül keresettek a munkaerőpiacon. Ezekkel a szakmákkal ráadásul könnyen indítható saját vállalkozás is.

Aki tehát azon töri a fejét, hogy az építőiparban helyezkedjen el, az biztos lehet benne, hogy ha minőségi munkát végez, rengeteg megrendelője lesz. Emellett pedig a szolgáltatások árai igencsak a plafont verdesik, így nem kell alacsony munkadíjért dolgoznia.

2. Informatikai szakmák

Az informatikai szakmák ma már egyértelműen a legjobban fizető pályák közé tartoznak, különösen, ha saját vállalkozásban dolgozik valaki. Az informatika és a programozás területén egyre több és több szakemberre lesz szükség, különösen keresettek az iOS fejlesztők, a C++ programozók, Android fejlesztők és a webfejlesztők. Ezek a képzések pár hónap alatt teljesíthetők, sőt, akkor sincs gond, ha valamelyikhez szükséges szakmai előképzettség, amit szintén egész gyorsan megszerezhetsz.



3. Szépészeti szakmák

Manapság már nem csak a nőknek, a férfiaknak is van igénye kozmetikai kezelésekre. Kozmetikusként vagy sminkesként a legjobban valószínűleg akkor jársz, ha előbb-utóbb a saját lábadra állsz, és vállalkozást alapítasz. Természetesen nem kell a 0-ról belevágnod. Ha te biztosabbnak érzed azt, hogy előbb alkalmazottként gyakorlatot szerezz, és kialakíts egy ügyfélkört, akkor tégy úgy.

4. Sportoktató, fitness instruktor

Ha inkább a sport világában érzed otthon magad, akkor ezen a területen is építhető jól fizető karrier. Például, ha imádod az aerobicot vagy a testépítést, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy a foglalkozásod ezeknek a sportoknak az oktatása legyen. Egyre többen tesznek a saját egészségükért, melyhez hozzá tartozik a rendszeres mozgás is. Éppen ezért a fitness instruktorok, sportoktatók és személyi edzők iránt is folyamatosan nő a kereslet.

5. Művészeti szakmák

Manapság kitűnő választás lehet a grafikus vagy a fotós pálya. Mindkét szakma akár szabadúszóként is végezhető, így a saját magad ura lehetsz. A várható keresetednél csak a tehetséged és a munkabírásod szab majd határt. Fotósként lehetsz portréfotós, esküvői fotós, termékfotós. Ha egy területen kiemelkedsz a tömegből, könnyen megtalálnak majd a megrendelések.


Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek