392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megmarad a KATA, de jelentős változásokkal - például megnő a bevételi lehetőség havi és éves szinten

10perc.hu
2022. 06. 17.
Megmarad a KATA, de jelentős változásokkal - például megnő a bevételi lehetőség havi és éves szinten

A kisadózók nagy örömére megmarad az egyik legnépszerűbb adófajta, és a tervek szerint felemelik az értékhatárokat havi és éves szinten.

Több bejelentést is tett ma Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A legnagyobb érdeklődésre számon tartott témában, abban, hogy marad vagy nem a legnépszerűbb adófajta, a KATA.

A tervek szerint marad a KATA-, de csak azoknak, akikre kitalálták, és ne az legyen a jellemző, hogy nagy cégek vezetői jutnak hozzá így a jövedelmükhöz. Havi 1,5 millió forint lesz a tervek szerint a kedvezményes adózás határa a jelenlegi egymillió helyett, illetve éves szinten 18 millió forint a mostani 12 millió helyett 2023. január 1-től. Ezek tervek egyelőre, döntés még nem született.

Az Európai Unió javaslatáról ma tárgyalnak az EU pénzügyminiszterei, amely eseményre Varga Mihály kötött mandátummal érkezik, nem fogja támogatni a javaslatot, mert a magyar vállalkozásokat terhelő adók ennek az intézkedésnek köszönhetően 15 százalékra emelkedne, szemben a mostani 9 százalékos társasági adóval.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek