393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Még drágább a lakásod…

10perc.hu
2022. 02. 09.
Még drágább a lakásod…

Az idén 5-10 százalékos áremelkedés várható a lakáspiacon a szakemberek előrejelzése szerint, területenként is lakástípusonként eltérő mértékben.

A Duna House legfrissebb elemzése szerint az idén is áremelkedés várható az országban, a kereslet által vezérelt lakáspiacon további, átlagosan 5-10 százalékos növekedés várható, területenként is lakástípusonként eltérő mértékben.

Az elemzés szerint a legolcsóbb továbbra is Salgótarján, még annak ellenére is, hogy arányaiban a legnagyobb mértékű, 19,9 százalékos átlagár-, illetve 18 százalékos négyzetméterár-növekedés itt következett be 2020-hoz képest.

A balatoni agglomerációban 39,4 millió forintra emelkedett a használt lakások átlagos ára, ami 15 százalékos növekedés, és a budapesti átlagárat - 37,6 millió forint - is túlszárnyalta. A többi vidéki agglomerációban átlagos vagy ezt kissé meghaladó drágulás történt, kivétel csak a pécsi, ahol ettől elmaradó, 6,3 százalékos növekedés volt.

A szakemberek szerint 2021 után az idei év is új lendületet hozhat az ingatlanpiacra. Az aktív piaci érdeklődést továbbra is elsősorban a vidéki nagyvárosokban, illetve agglomerációban lesz tapasztalható. Az önkormányzati szigorítások miatt a telekárak további emelkedése elkerülhetetlen, amely közvetve az ingatlanárakra is ki fog hatni az idén.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek