393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Majdnem 50 százalékkal drágultak a temetések! Ez már a hatóságnak gyanús

10perc.hu
2023. 05. 11.
Majdnem 50 százalékkal drágultak a temetések! Ez már a hatóságnak gyanús

A KSH adatai szerint egy koporsós temetés 2022-ben minimum 325 ezer forintba kerül, ennél átlagosan 93 ezer forinttal kértek kevesebbet a hamvasztásosért.

Vizsgálódik a GVH, a hatóságnak nagyon gyanúsak a temetkezési árak. Magyarországon ugyanis rendkívüli módon megemelkedett a temetkezés költsége az utóbbi öt évben, ráadásul a magyar emberek – sokszor kiszolgáltatott helyzetükben – egyre több temetést fizetnek személyi hitelből.

Kimutatták, hogy 2018 óta legalább 47 százalékkal drágultak meg a temetési szolgáltatások: a KSH adatai szerint egy koporsós temetés 2022-ben minimum 325 ezer forintba kerül, ennél átlagosan 93 ezer forinttal kértek kevesebbet a hamvasztásosért – írta a vg.hu.

A GVH az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestülettel egyeztetett. A felek áttekintették a versenyjogi szempontból releváns területeteket, és hangsúlyozták a versenyjogi megfelelés fontosságát. Az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület egyúttal eljuttatja a hatósághoz az ágazatot érintő jogszabály-módosítási javaslatait.

Főkép forrása:
Pixabay

Hirdetés

További cikkek