393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Kriptotőzsde: figyelmeztetnek a JP Morgan stratégái

10perc.hu
2022. 11. 10.
Kriptotőzsde: figyelmeztetnek a JP Morgan stratégái

Van rá esély, hogy az FTX.com esetleges csődje olyan eseményekhez vezethet, amely más kriptovaluták bedőlését is okozhatja.

A kriptopiacok az FTX.com kriptotőzsde válságának következményei miatt hetekig tartó adósság leépítéssel nézhetnek szembe, ami a JP Morgan stratégái szerint a bitcoin árfolyamát akár 13 000 dollárig is lenyomhatja - írja a Portfolio.hu a Bloomberg-re hivatkozva.

További problémát indukál, hogy a kriptoszférában egyre csökken azoknak az erősebb mérleggel rendelkező entitásoknak a száma, amelyek képesek megmenteni az alacsony tőkével és magas tőkeáttétellel rendelkezőket.

A stratégák a bitcoin előállítási költségéből számolták ki, hogy hogy mennyit eshet még az árfolyam. A termelési költséget a bitcoin-hálózatot működtető nagy teljesítményű számítógépek üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen áram jelenti. Ez a termelési költség most 15 000 dolláron áll, de valószínűleg újra meg fogja közelíteni a nyári hónapokban látott 13 000 dolláros mélypontot.

A kriptovaluták árfolyama négy nagy esik, ami ma megszakadni látszik. A Bitcoin jelenleg + 3% (16.431 dollár), az Ethereum +8% (1.197 dollár), míg a Solana +7%-al emelkedik. Igaz, utóbbi négy napja még 36 dollár volt, most pedig 15 dolláron áll.

Forrás: tradingview.com (A Bitcoin árfolyama 2022.11. 10. 13:50)


Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Tőzsde

Hirdetés

További cikkek