393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kivégezte az infláció az idei Black Fridayt! Maximum 20 százalékos kedvezményekre készülhetünk

10perc.hu
2022. 11. 14.
Kivégezte az infláció az idei Black Fridayt! Maximum 20 százalékos kedvezményekre készülhetünk

A szakemberek szerint a termékek túlnyomó többsége még így is drágább lesz, mint ha tavaly vásárolták volna meg ugyanezeket az árukat az emberek.

Most sokkal kevesebbet költhetnek ajándékokra a vevők, ráadásul szerényebb lehet az idei Black Friday a megszokottnál, hiszen az előrejelzések alapján minden korábbinál kisebbek, 10-20 százalékosak a kedvezmények.

Így az engedmények ellenére is többe kerülhet egy-egy termék, mint tavaly karácsony előtt, hiszen az infláció már 20 százaléknál is magasabb a legfrisseb adatok szerint, és erre jön még a gyenge forint, mely 10 százalékkal gyengébb az euróhoz, és 23-mal a dollárhoz képest, mint tavaly ilyenkor.

Idén a Black Friday november 25-re esik, de a kereskedők egy része ennek ellenére már napok óta kedvezményeket kínál a közelgő karácsonyi ünnepek miatt, ugyanakkor a Pénzcentrum információja szerint idén már az új uniós szigorítás szerint áraznak. Az új szabályok szerint amennyiben leárazást hirdetnek, nem adhatják drágábban a terméket, min a megelőző 30 napban a legolcsóbb ár.


A 10-20 százalékos kedvezmények lesznek a jellemzőek, de nem lesz ritka az egyszámjegyű kedvezmény sem      Fotó: Freepik


„Olyan kedvezmények, mint régen voltak már nem léteznek. Olyanokat nem is érdemes keresni. Igazából most a fogyasztónak azt kell eldönteni, hogy a piacon látható releváns árazásban az a termékár, az jó vagy nem jó” - mondta az RTL Híradónak Mihók György, a MediaMarkt áruházigazgatója.

Dévavári Dezső, az olcsobbat.hu üzletágvezetője úgy véli, a 10-20 százalékos kedvezmények lesznek a jellemzőek, de nem ritka az egyszámjegyű kedvezmény sem. Amit mondjuk, 3-4-5 évvel ezelőtt ezeket kinevették volna a fogyasztók. Kijelentette, a Black Friday-on vásárolt termékek túlnyomó többsége még így is drágább lesz, mint ha tavaly vásárolták volna ezeket.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Infláció

További cikkek