392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ki tudod fizetni? Több ezer forinttal nőnek a nyugdíj- és egészségpénztárak havi tagdíjai

10perc.hu
2023. 01. 26.
Ki tudod fizetni? Több ezer forinttal nőnek a nyugdíj- és egészségpénztárak havi tagdíjai

A díjak emelésének egyik célja a működési bevételek növelése lehet, hiszen a pénztárak fő bevételi forrása a frissen befizetett tagdíj.

Egymás után kapják az üzeneteket a nyugdíjpénztárak és egészségpénztárak tagjai, hogy emelkedett a minimálisan fizetendő egységes tagdíjuk összegeközölte a Bank360. Elemzésük szerint örülhetnek, akik az inflációval megússzák a tagdíjemelést, mert vannak annál jóval nagyobbak is.

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárnál és az OTP Egészség és Önsegélyező Pénztárnál például háromezer forinttal emelkedett a tagdíj összege, és más intézmények is emeltek az év elején vagy a közelmúltban. A díjak emelésének egyik célja a működési bevételek növelése lehet, hiszen a pénztárak fő bevételi forrása a frissen befizetett tagdíj, ebből vonhatnak el meghatározott összeget a működésükre.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak másik forrása, hogy a rendszeresen nem fizető tagok számlájáról a pozitív hozam terhére elvonhatják a minimális tagdíj után járó működési költséget, de 2022-ben a legtöbb pénztártagnál nem volt pozitív hozam. A nyugdíjpénztárak tavaly az első kilenc hónapban 4,676 milliárd forint működési bevételt értek el, és 950 millió forintos mínuszban állt az önkéntes nyugdíjpénztári szektor.

Főkép forrása:
Pixabay

Hirdetés

További cikkek