Mai névnap:

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok és a kisvállalkozók!

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: freepik.com

Az évközi, kiegészítő nyugdíjemelés mértéke 3,9 százalék lesz, amely januárig visszamenőleg jár és júliusban kapják meg az érintettek, ugyanakkor mintegy 100 ezer kisvállalkozó benne marad a csökkentett árú energiaellátásban.

Sokakat érintő információt jelentett be ma reggel Orbán Viktor a szokásos pénteki, Kossuth Rádiónak adott interjújában. A miniszterelnök közölte, legkésőbb holnap megjelenik az a rendelet, amely a kedvező energiaárakkal kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza. A kormányfő hozzátette, ebben már ott lesz a legújabb rendelkezésük, miszerint mintegy 100 ezer kisvállalkozó benne marad a csökkentett árú energiaellátásban.

A kisvállalkozók mellett a nyugdíjasok is örülhetnek, ugyanis júliusban kapják meg az érintettek az évközi nyugdíjemelést, amelynek mértéke 3,9 százalék lesz, és januárig visszamenőleg jár. Ez tehát azt jelenti, hogy a júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, s a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik.

A folyósítás a megszokott módon történik, vagyis aki bankszámlára kérte az utalást, annak július 12-én írják jóvá a pénzt, aki postai úton kapja meg a nyugdíjat, annak a szokásos naptári napon viszi ki az összeget postás.
Hirdetés
Hirdetés