393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

IKEA: alkatrész és használt bútor

10perc.hu
2021. 01. 27.
IKEA: alkatrész és használt bútor

A svéd bútorgyártó újító korszakát éli, és a rövidtávú tervei alapján gyökeresen megújítja üzleti modelljét és gyakorlatát.

Lassan nem múlik el nap, hogy ne halljunk arról, hogy az IKEA valamilyen újításba fog bele. Minap írtunk az összeszerelhető miniház projektjükről, most pedig itt az új ötlet: alkatrészárusítás és használt bútorok értékesítése, illetve októbertől kezdve sehol sem árulnak majd nem újratölthető elemeket. Mindez a Financial Times friss cikkéből került nyilvánosságra, és az írásnak az volt az egyik fő üzenete, hogy nem igaz az, hogy a cég egyszer használatos, eldobható bútorokat gyártanának.



Az alkatrészárusítás online hátterét már kifejlesztették, az értékesítés pedig jóval nagyobb méretű lesz, mint eddig. Az ígéretek alapján mindenhez lehet majd alkatrészt vásárolni, és ezzel azt akarják elérni, hogy az általuk forgalmazott bútorok élettartamát jelentősen növelni tudják. Sőt, a fent említett cikkben Lena Pripp-Kovac, a cégóriás fenntarthatósági igazgatója azt is elárulta, hogy amint kiépítik a felvásárlási csatornáikat, belekezdenek a használt bútorok árusításába is. Nem elképzelhetetlen, hogy bérbe is adnak majd bútorokat, igaz, ezek tárolási lehetőségeit is ki kell majd dolgozniuk. Egy biztos, a 444.hu szerint amíg az alkatrészárusítás már az idén sor kerül, addig a használt bútorok értékesítésére és irodai bútorok bérbe adására még várnia kell az érdeklődőknek.

Főkép forrása:
https://www.facebook.com/IKEAHU
Címkék:
#IKEA

További cikkek