393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Hatalmas bajban a Skoda, akár év végéig is leállhat a cseh autógyár!

10perc.hu
2021. 10. 09.

Csehország legnagyobb exportőre, jelentősen csökkenti, vagy akár le is állíthatja termelését október 18-tól az év végéig a globális chiphiány miatt.

Úgy tűnik, a globális chiphiány utolérte Csehország legnagyobb exportőrét, a Skodát is. A Volkswagen-csoporthoz tartozó márka is nagy bajba került, hisz az már korábban ismert volt, hogy a vállalat több tízezer olyan járművet tárol, amelyeket a chipek hiánya miatt nem tudtak teljesen befejezni.

Mára akkora gonddá vált a chiphiány, hogy a Skoda bejelentette, hogy jelentősen csökkenti, vagy akár le is állíthatja termelését október 18-tól az év végéig a felmerült, az egész világot érintő problémák miatt. Tomas Kotera, a Skoda szóvivője elismerte, a Skoda sem képes elkerülni ezt a globális válságot.

Mindenki abban reménykedik Csehországban, hogy megoldódnak a gondok, hiszen a portfolio.hu szerint a cseh gazdaság nagyban támaszkodik az autóiparra, amely mintegy 181 ezer embernek biztosít munkát közvetlenül és az ipari termelés egynegyedét adja.

Csak a Skoda mintegy 35 ezer embert foglalkoztat, és a cég arra számít, hogy 2022 második felétől fokozatosan enyhül majd a világban tapasztalható chiphiány, amely lehetővé teszi a termelés újbóli felpörgetését.

Főkép forrása:
Skoda

További cikkek