393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ez már háború? A magyarok többsége visszaváltja a Ryanair-jegyeket!

10perc.hu
2022. 06. 17.
Ez már háború? A magyarok többsége visszaváltja a Ryanair-jegyeket!

Sajtóinformációk szerint a július 1-je után érvényes jegyek 60 százalékát visszaváltották az utasok, nem akarják kifizetni a fapados cég által rájuk áthárított extraprofit-adót.

Lassan-lassan igazi háború kezd kialakulni az extraprofit-adót kivető magyar állam és az érintett ír légitársaság, a Ryanair között. Utóbbi igencsak kemény hangnemben reagált a szerinte két éve veszteséges iparágat sújtó különadó miatt.

Előbb éleshangú közleményben kelt ki a kormány döntése ellen, majd azonnal árat emelt visszamenőleg, végül egyszerűen idiótának nevezte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert. Utóbbi visszaszólt ugyan, de a mondanivalójának lényege az volt, reméli, hogy az utasok kulturáltabb választ adnak, mint a fapados társaság vezetői.

Nos, a válasz már folyamatosan érkezik, ugyanis a Magyar Nemzet szerint a már jeggyel rendelkezők többsége – mintegy 60 százaléka – élt azzal a lehetőséggel, hogy a Ryanair felajánlotta, ha valaki nem akarja kifizetni az extraprofit-adó miatti pótdíjat, akkor visszaválthatja a jegyét.

Egyébként a cikkből kiderült, hogy a légitársaságokra júliustól kivetendő különadót a rendelet szerint a földi kiszolgálóknak kell beszedni és a költségvetésbe befizetni. Utóbbiak egyébként az általuk kiszámlázott tételeket 90-120-180 napos határidővel kapják meg a légitársaságoktól, így valamilyen átmeneti megoldást kell arra találni, hogy a földi kiszolgálóknak legyen elég a pénz beérkezését követően befizetniük a különadót.

Főkép forrása:
Ryanair

További cikkek