392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Csökkent az ingatlan-adásvételek száma novemberben

10perc.hu
2022. 12. 02.
Csökkent az ingatlan-adásvételek száma novemberben

Az ingatlanközvetítő hálózat által országosan becsült 8000 adásvétel, így is a leggyengébb idei hónapot jelöli, amely októberhez képest 4%-os, az előző év novemberéhez hasonlítva 27%-os csökkenést mutat.

Éves szinten a a Duna House (DH) becslése alapján több mint 118 ezer adásvétel zajlott eddig a hazai piacon, amely összességében 21%-os volumencsökkenést jelent.

A hagyományosan leggyengébb decemberi hónap előrejelzésével kalkulálva így kijelenthető, hogy körülbelül 125-127 ezer ingatlanpiaci tranzakcióval az elmúlt 8 év leggyengébb évét fogja zárni a magyarországi ingatlanpiac, annak ellenére, hogy az első félévben még szinte a tavalyi szinten állt a piac - írta közleményében a Duna House.

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkájának, a hitelközvetítő Credipassnak a magyarországi adatai alapján a hitelpiacon is folytatódott a visszaesés.

Novemberben a Credipass becslése alapján 60 milliárd forint jelzálogcélú hitel realizálódott, ami a tavalyi adathoz képest 46%-os, az előző hónaphoz képest 12%-os csökkenést jelent.

Hirdetés

További cikkek