392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Az Apple és a Samsung uralja a tabletpiacot

10perc.hu
2021. 06. 19.
Az Apple és a Samsung uralja a tabletpiacot

Az elemzők szerint mindkettő agresszív módon dobott piacra és reklámozott új modelleket, míg a többi gyártó vagy leépítéseket hajtott végre vagy kiszállt a tabletpiacról.

A Counterpoint Research jelentése szerint az idei első negyedév során még tovább nőtt az Apple meghatározó szerepe a táblagépek piacán. Éves szinten 53 százalékos növekedést produkált a szektorban a gyártó, így már a piac 37 százaléka van a kezében a tavaly 30 helyett – írta meg az origo.hu portál. Az elemzők szerint az iPad-eladások 56 százalékát az alap, olcsó iPadek teszik ki, a legsikeresebb az iPad 8 és az iPad Air 4 volt.

2020-ban jelentősen csökkent a verseny a tabletpiacon, amit mostanra gyakorlatilag az Apple és a Samsung uralnak és határoznak meg. Az elemzők szerint mindkettő agresszív módon dobott piacra és reklámozott új modelleket, míg a többi gyártó vagy leépítéseket hajtott végre vagy kiszállt a tabletpiacról.

A Huawei jelentős visszaesést szenvedett el, lassan erről a piacról is eltűnik. A Lenovo és az Amazon 9 százalékos részesedéssel rendelkeznek, a többi gyártó már csak a 20 százalékot kitevő gyűjtőkategóriába fért be, amelynek részesedése szintén jelentősen csökkent.

Főkép forrása:
frrepik.com
Címkék:
#Apple

További cikkek