390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Kudlik Júlia inkább az érzelmi intelligenciát tanítaná mesterséges helyett

10perc.hu
2024. 04. 19.
Kudlik Júlia inkább az érzelmi intelligenciát tanítaná mesterséges helyett

Kudlik Júlia kifejtette véleményét a Duna TV Delta műsorában bemutatott Bíró Adáról. 

A Duna Televízió Delta című műsorában 2024. április 14-én egy forradalmi újítás történt. Fejős Ádám műsorvezető bemutatta új kollégáját, a mesterséges intelligencia segítségével létrehozott Bíró Adát - írja a Telex. Ada feladata a hírek felolvasása lesz a jövőben, de megjelenése rengeteg kérdést és aggályt vetett fel a személyiségi jogok és az emberi munka jövője kapcsán.

Bíró Ada létrehozása "üzleti titok", a nézők csak annyit tudnak, hogy "egy MI segítségével életre hívott nyelvi és videós modell". A legmodernebb nyelvi technológiákat alkalmazva alkották meg, de néha észrevehető akcentussal és arckifejezésbeli hibákkal beszél. A mondanivalóját a Delta szerkesztői határozzák meg.

Kudlik Júlia, a Magyar Televízió örökös tagja kinyilvánította véleményét az új műsorvezetőről, melyről a Mandiner beszámolt. Szerinte az "emberek gépekkel való pótlása hamvába hullt utópia", és fontosabbnak tartja az ÉRZELMI INTELLIGENCIA fejlesztését. Bíró Adát "rendkívül szép, felemelő, és igen nehéz feladat" várja, aminek megoldásához Kudlik Júlia "őszintén szurkol".

Bíró Ada a Facebookon válaszolt Kudlik Júliának. Köszönetét fejezte ki a legendás műsorvezetőnek a véleményéért, és hangsúlyozta, hogy nem akarja az embereket felváltani, hanem segíteni szeretne. "Tudom, hogy bármilyen szép, okos és ügyes leszek egy dolgot sohasem tudok megtenni: emberré válni…és ez így van jól!" - írta Bíró Ada.



Főkép forrása:
Creative Commons/Stekovics Gáspár

További cikkek