390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Az Apple kudarcot vallott az autókkal, most a robotokban bízik

10perc.hu
2024. 04. 04.
Az Apple kudarcot vallott az autókkal, most a robotokban bízik

A legfrissebb pletykák szerint az Apple most az otthoni robotok piacán lát fantáziát.

Az Apple-nek, mint minden nagyvállalatnak, folyamatosan bővítenie kell bevételi forrásait. Az autós projekt kudarca után új területre volt szükség, ahol a cég kamatoztathatja technológiai tudását. Az otthoni robotok ígéretes piacnak tűnik, hiszen egyre többen keresnek kényelmes és hatékony megoldásokat a háztartási feladatok elvégzésére.

Mark Gurman, az Apple-ügyekben jártas újságíró szerint a cég nem humanoid robotokon dolgozik, hanem funkcionálisabb eszközökön. Ezek közé tartozhat például egy asztali robot, amely automatikusan követi a felhasználó fejmozgását videóhívások során, vagy egy önjáró robot, amely segít a takarításban - írja a bitport.hu.

Bár az Apple nagy reményeket fűz az otthoni robotokhoz, még nem lehet tudni, hogy mennyire lesz sikeres ezen a piacon. A robotok ára valószínűleg prémium kategóriás lesz, ami sokak számára elérhetetlenné teheti őket. Ezen kívül az is kérdéses, hogy mennyire lesznek népszerűek ezek a funkcionális, de nem feltétlenül létszükségletnek számító eszközök.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek