392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Atomveszély! Az oroszok szerint Kijev erőművek területén tárolja a nyugati hadianyagot

10perc.hu
2023. 01. 23.
Atomveszély! Az oroszok szerint Kijev erőművek területén tárolja a nyugati hadianyagot

Az ukránok állítólag lőszert halmoz fel a létesítményben, mert arra számítanak, hogy az orosz hadsereg, elkerülendő a nukleáris katasztrófát, nem mér csapást az atomerőművekre.

Ha igaz az, amit Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója állít, komoly nukleáris veszély leselkedik Európára. A kémfőnök ugyanis bejelentette, hogy atomerőművek területén tárol Ukrajna nyugati országoktól kapott rakétákat és tüzérségi lőszert.

„Megbízható adatok szerint az ukrán fegyveres erők a Nyugat által szállított fegyvert és lőszert raktároz atomerőművek területén. Ez vonatkozik az ukrán fegyveres erők számára oly drága, és szűkösen rendelkezésre álló HIMARS rakétákra és külföldi légvédelmi rendszerekre, valamint nagykaliberű tüzérségi lőszerekre is" - idézte Nariskint az SZVR sajtószolgálata.

A kémfőnök szerint 2022 decemberének utolsó hetében Rafalivka állomáson át szállítottak fegyverrel megrakott vasúti kocsikat külföldről a nyugat-ukrajnai határhoz közeli rivnei atomerőműbe. Nariskin azt állította, hogy Kijev lőszert halmoz fel a létesítményben, és arra számít, hogy az orosz hadsereg, elkerülendő a nukleáris katasztrófát, nem mér csapást az erőművekre.


Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója     Fotó: kremlin.ru


„Ha azonban az ukrán légvédelem egy újabb eltévedt rakétája miatt történik majd egy nagy raktárrobbanás és semmisül meg egy atomerőmű, a tragédiáért mindig Moszkvát lehet majd hibáztatni" - tette hozzá az SZVR igazgatója.

Kifejezte reményét, hogy Kijevben senkinek sem jut eszébe ezeket a raktárakat szándékosan felrobbantani abban a reményben, hogy ezután még több fegyvert és lőszert szerezhet az Egyesült Államoktól és szövetségeseitől.

Főkép forrása:
wikipedia

További cikkek