EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Fizetőssé tenné az X-et Elon Musk!

Külföldi hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: X (Twitter)

Minimális havidíjat szabna meg a közösségimédia-platform használatáért, hogy kiszorítsa a botokat.

Amióta Elon Musk átvette a Twittert, szinte nem telik el hónap anélkül, hogy valami – a személyéhez hasonlóan – ellentmondásos újítást ne vezetne be. Volt, hogy a regisztráció nélküli felhasználók számára a posztok megtekintését is lehetetlenné tette, máskor tömeges elbocsátásokat rendelt el, vagy éppen letiltott híres embereket, például az exelnök Donald Trumpot.

Ja, mellékesem át is nevezte a Twittert X-re. A profilokat hitelesítő kis kék pipát korábban fizetőssé tette, most pedig úgy fest, a teljes X átállhat előfizetős rendszerre – tudta meg az instylemen.hu. A techmilliárdos elmondta, hogy azt látja a botok tömegével szembeni leghatékonyabb fegyvernek, ha egy minimális havidíjat – néhány dollárról van szó – bevezet a közösségimédia-platformon.

A botok kiszorítása nemes küldetés, de vélhetően az a kis apró sem jön majd rosszul, ami ebből befolyhat: a július végén közzétett adatok szerint az X havonta mintegy 540 millió aktív felhasználót számlál, ami jelentős növekedés a tavaly év végi számokhoz képest. Ha csak két dollárt kér mindenkitől a felület használatáért, máris több mint egymilliárd folyik be havonta.