Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Fontos frissítés érkezett az Iphone-okra

10perc.hu
2024. 10. 04.
Fontos frissítés érkezett az Iphone-okra

Csütörtök este megérkezett az iOS 18.0.1-es frissítés, amely a legújabb iPhone modellekhez készült, és több fontos hibát javít.

Az Apple csütörtök este kiadta az iOS 18.0.1-es frissítést, amely a szeptember 16-án debütált új rendszer első hibajavítása. A frissítés célja a felhasználók által tapasztalt hibák orvoslása, mivel az új operációs rendszer megjelenése óta több problémát is jelentettek az iPhone 16 szériás készülékek felhasználói. A legfrissebb frissítés nem tartalmaz új funkciókat, csupán a működési zavarokat szünteti meg - közölte a hvg.

Az iOS 18.0.1 több, az iPhone 16 modellekre vonatkozó ismert problémát orvosol. Az egyik legfontosabb hiba, hogy bizonyos körülmények között az érintőképernyő nem reagált a felhasználói parancsokra, ami különösen zavaró lehetett a mindennapi használat során. Ezen kívül a kamera lefagyása videózás közben is jelentett kellemetlenséget.

A frissítést követően a felhasználók azt tapasztalhatják, hogy a készülékük stabilabbá válik, és a korábbi zökkenők megszűnnek. Ezen kívül a frissítés érinti az Üzenetek alkalmazást is, amely a hangüzenetek felmondásakor rögzíthetett néhány másodpercnyi hangot, mielőtt a felhasználók visszajelzést kaptak volna arról, hogy a felvétel elindult. Ez különösen az iPhone 16 szériát érintette, és a frissítés ennek a hibának a megszüntetését is célozza.

Egy másik észlelt probléma, amelyet a frissítés javít, a VoiceOver nevű, kézmozdulatokon alapuló képernyőolvasó működésével kapcsolatos. Előfordult, hogy a VoiceOver véletlenül hangosan felolvasta a felhasználók jelszavait, ami komoly adatvédelmi aggályokat vetett fel. Az iOS 18.0.1-es frissítés ezeket a problémákat is orvosolja.

A frissítés telepítése rendkívül egyszerű, a felhasználóknak csupán a Beállítások menüpontba kell navigálniuk, ahol az Általános rész alatt található a Szoftverfrissítés opció. Az iOS 18.0.1 frissítés körülbelül 300 MB méretű, de ez a pontos méret készülékenként változhat. Ajánlott, hogy a felhasználók a frissítést Wi-Fi kapcsolaton keresztül telepítsék, hogy elkerüljék a mobiladat-forgalom túllépését.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek