Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Alulmúlták az Apple várakozásait az iPhone 16 előrendelései

10perc.hu
2024. 10. 01.
Alulmúlták az Apple várakozásait az iPhone 16 előrendelései

Az Apple új iPhone 16 modelljei a mesterséges intelligenciával támogatott funkciók ellenére visszafogottabb előrendelési adatokat produkáltak, mint amit a vállalat remélt.

Az Apple abban bízott, hogy az iPhone 16 modellek új mesterséges intelligencia funkciói fellendítik az évek óta csökkenő eladásokat. Az előrendelési számok azonban azt sugallják, hogy a fogyasztók érdeklődése elmaradt az elvárásoktól. Az iPhone 16 előrendelésének első hétvégéjén az Apple mindössze 37 millió darabot értékesített, ami több mint 12%-os csökkenést jelent a tavalyi évhez képest - közölte a CNN.

Különösen az iPhone 16 Pro és Pro Max modellek esetében tapasztaltak jelentős visszaesést, ami a magasabb árú készülékek iránti kereslet csökkenésére utal. Ming-Chi Kuo elemző szerint az iPhone 16 Pro modellek szállítási ideje is rövidebb, mint a korábbi modelleknél, ami tovább erősíti a csökkent keresletre vonatkozó feltételezéseket.

Az Apple által bevezetett mesterséges intelligencia funkciók, amelyeket az „Apple Intelligence” néven emlegetnek, még nem érhetőek el a készülékeken, és a szoftverfrissítés csak később válik elérhetővé. Ez további kérdéseket vet fel a fogyasztókban, akik még nem biztosak abban, hogy ezek az új technológiák elegendő indokot jelentenek a frissítésre.

Az iPhone 16 alapmodelljei azonban nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel jelentős frissítéseket kaptak a kamerák és a belső processzorok terén, ami vonzóbbá tette őket a vásárlók számára. Ez a kereslet eltolódása az alacsonyabb árú készülékek felé hatással lehet az Apple átlagos eladási árára és összesített bevételeire.

Bár az iPhone 16 korai eladási adatai vegyesek, az Apple ellátási láncának javulása és a megnövelt kínálat pozitív jelek lehetnek a jövőre nézve. A vállalatnak most az ünnepi szezonra kell koncentrálnia, hogy helyreállítsa a keresletet, és bizonyítsa, hogy az iPhone 16 valóban sikeres modell lesz a következő hónapokban.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Apple

További cikkek