Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Új program a káros online tartalmak ellen: Thrive

10perc.hu
2024. 09. 15.
Új program a káros online tartalmak ellen: Thrive

A Mental Health Coalition bejelentette a Thrive programot, amely az öngyilkossági és önkárosító online tartalmak jelzésére összpontosít. A résztvevő platformok, köztük a Meta és a TikTok, hash-eket osztanak meg a káros tartalmak azonosítására.

A Mental Health Coalition (MHC) nonprofit szervezet bejelentette új Thrive nevű programját, amely az öngyilkossági és önkárosító tartalmak online terjedésének megakadályozására összpontosít - írta a noizz.hu. Az új kezdeményezés célja, hogy ösztönözze az online platformokat, mint a Meta, a Snap és a TikTok, hogy jelentsék a potenciálisan káros tartalmakat.

A program lehetőséget biztosít a platformok számára, hogy megosszák az öngyilkosságot vagy önkárosítást ábrázoló tartalmak egyedi azonosítóit, vagyis hash-jeit. Az MHC hangsúlyozza, hogy ezek a hash-ek csak a tartalmakra vonatkoznak, és nem tartalmaznak azonosítható információkat a felhasználókról.

A Thrive tagjai képesek lesznek összegyűjteni az önkárosító tartalmakra vonatkozó információkat, és figyelmeztetéseket kapnak a szabályzatokat megsértő tartalmakról. Ezt követően egyénileg dönthetnek a szükséges intézkedésekről. A részt vevő vállalatok feladata lesz az ilyen tartalmak feltöltése, ellenőrzése, és az ezekkel kapcsolatos intézkedések megtétele, valamint éves jelentés készítése a program hatásairól.

Tanulmányok szerint a közösségi média túlzott használata összefüggésben áll a csökkent jóléttel és a hangulati zavarokkal, mint a depresszió és a szorongás. A kutatások azt mutatják, hogy a közösségi médiát rendszeresen használók nagyobb eséllyel szenvednek depresszióban, és valószínűbb, hogy negatív képet alakítanak ki magukról.

Főkép forrása:
illusztráció

További cikkek