Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Bemutatta az első duplán meghajtható telefont a Huawei

10perc.hu
2024. 09. 12.
Bemutatta az első duplán meghajtható telefont a Huawei

A Huawei bemutatta a Mate XT-t, az első duplán hajtogatható telefont, amely három kijelzőjével új szintre lépett.

A Huawei bemutatta az új Mate XT telefont, amely az első duplán hajtogatható okostelefon, három kijelzővel. Az új modell innovatív tervezésével és technikai jellemzőivel hívta fel magára a figyelmet, különösen a három különböző méretű kijelzőjével, amelyeket egyetlen készüléken tudunk használni - közölte a Telex.

A Mate XT-t már korábban bejelentették, de csak most, az első példányok bemutatásával derült ki, hogy a telefon a valóságban is impresszív teljesítményt nyújt. A Gizmodo China által bemutatott videóban látható, hogy a telefon hajtogatva mindössze 12,8 milliméter vastag, míg teljesen kihajtva 3,6 milliméter. A kijelző méretei 6,4 hüvelykről 7,9 hüvelykre, végül pedig 10,2 hüvelykre nőnek, amely megegyezik az iPad 9 méretével. A készülék súlya 298 gramm, ami jelentősen több, mint a Samsung Galaxy Fold 6, de lényegesen könnyebb, mint egy tablet. A telefonhoz egy speciális tok is jár, amely forgatható állvánnyal rendelkezik, lehetővé téve, hogy bármely konfigurációban stabilan támasztható legyen.

A Mate XT technikai specifikációi is figyelemre méltóak: a telefon 16 GB RAM-mal és egy 5600 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely 256 GB-tól akár 1 TB-ig terjedő háttértárral bővíthető. Az eszköz ára a legolcsóbb modell esetében körülbelül egymillió forint, míg a legdrágább verzióért 1,2 millió forintot kérnek, ami hasonló a Samsung legutóbbi hajtogatható telefonjainak árához.

Bár a Huawei Mate XT innovatív dizájnja és funkcionalitása jelentős érdeklődést keltett, a telefon kizárólag Kínában lesz elérhető, mivel a cég az országon kívüli piacokon az érvényben lévő szankciók miatt nem tudja értékesíteni. Ennek következtében a Google ökoszisztémája is csak korlátozottan érhető el rajta, ami jelentős hátrány lehet a nemzetközi felhasználók számára. Az Apple jelenleg nem tervez hasonló hajtogatható modellt, inkább egy Galaxy Flip-szerű készülék bevezetésére összpontosít. A Huawei Mate XT iránti érdeklődés azonban máris figyelemre méltó, hiszen a megjelenés előtt 2,7 millió előrendelés érkezett a telefonra.


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek