Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Súlyos bírság fenyegeti a Telegramot a felhasználói adatok miatt

10perc.hu
2024. 09. 03.
Súlyos bírság fenyegeti a Telegramot a felhasználói adatok miatt

A Telegram újabb problémákkal szembesülhet, miután az EU vizsgálni kezdte, hogy a cég szándékosan alulbecsülte-e felhasználói számát, hogy elkerülje az uniós digitális szolgáltatásokra vonatkozó törvény (DSA) szigorú előírásait.

A Financial Times beszámolója szerint Pavel Durov letartóztatása után az Európai Bizottság alá tartozó Közös Kutatóközpont (JRC) vizsgálata azt sugallja, hogy a Telegram a valós felhasználói adatok manipulálásával próbálta elkerülni, hogy a digitális óriásplatformok szigorúbb szabályozásai vonatkozzanak rá. Az Európai Unióban ugyanis, ha egy szolgáltatás meghaladja a 45 millió felhasználót, akkor szigorúbb előírásoknak kell megfelelnie, többek között az illegális tartalmak elleni fellépés és az adatok kutatási célokra való hozzáférhetősége terén - közölte a 24.hu.

A Telegram azonban, amely nem moderálja tartalmait és nem biztosít megbízható jelzőprogramot az illegális tartalmak eltávolítására, eddig nem teljesítette ezeket az előírásokat. A vizsgálat során az is kiderülhet, hogy a platform valójában jóval több felhasználóval rendelkezik, mint amit eddig állított. Ha beigazolódik a szabályszegés, a Telegram akár 20,5 millió dolláros bírságot is kaphat.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek