Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Drágul a YouTube Premium szolgáltatás

10perc.hu
2024. 08. 23.
Drágul a YouTube Premium szolgáltatás

A YouTube Premium áremelést jelentett be Magyarországon: a családi csomag ára közel duplájára nőtt, és a diák- és egyéni előfizetések is drágulnak.


Az új árak azonnal érvénybe lépnek az új előfizetők számára, míg a meglévő ügyfeleket októberi számlázási ciklustól érinti a változás - számolt be róla az Origo.

Az áremelés leginkább a családi csomagot érinti, melynek ára majdnem megduplázódik. Az eddigi 2690 forintos havi díj helyett mostantól 4790 forintot kell fizetni, ami 2100 forintos emelkedést jelent. Az egyéni előfizetés ára 1790 forintról 2390 forintra emelkedik, míg a diákoknak szánt csomag 1090 forintról 1490 forintra drágul.

A YouTube Premium szolgáltatás több kényelmi funkciót is kínál, például reklámmentes videózást. A szolgáltatás ára az indulása óta nem változott Magyarországon, de a cég más piacokon már végrehajtott hasonló áremeléseket. Az áremelés Magyarországon régóta várható volt, de a hír sokakat mégis meglepett.

Az áremelés kapcsán a YouTube nem adott részletes indoklást, de valószínűsíthető, hogy a cég a globális piaci körülményekhez igazítja az árakat, valamint a folyamatosan bővülő szolgáltatásaihoz szükséges bevételnövelésre törekszik.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek