Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Kiderült, hogy mi lehet az Iphone 16 egyedi funkciója

10perc.hu
2024. 08. 14.
Kiderült, hogy mi lehet az Iphone 16 egyedi funkciója

Az iPhone 16 érkezésével egy izgalmas új funkció, egy innovatív gomb is megjelenhet, amely jelentősen megkönnyíti a fényképezést és videózást.

Az iPhone 16 egyik nagy újdonsága egy új gomb lehet, amely a pletykák szerint jelentős fejlesztés lesz a készülék fotózási és videózási képességeiben - közölte a 24.hu.

A MacRumors értesülései szerint az Apple mérnökei jelenleg "rögzítés gombként" emlegetik ezt a funkciót, de a gomb ennél jóval többre lesz képes. Az új gombot úgy tervezték, hogy képes legyen különböző irányú és erősségű érintések érzékelésére, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a fényképezési élményt a saját igényeikhez igazítsák.

Gyenge nyomásra a gomb aktiválja az automata fókuszt, élesítve a képet a fotózás vagy videó rögzítése közben, míg erősebb nyomásra elkészíti a képet. Emellett a gomb jobbra vagy balra simításával a zoom funkciót is irányítani lehet majd, így közelíthetünk vagy távolíthatunk a kép témájától. Végül, egy további mozdulattal lehetőség nyílik a fotó és videó módok közötti váltásra is, ami még kényelmesebbé teszi a felhasználói élményt.

Az új gomb a telefon jobb oldalán helyezkedhet el, közvetlenül az oldalsó, képernyőzárásra használt gomb alatt. Egyelőre azonban még nem világos, hogy az összes iPhone 16 modell megkapja-e ezt a funkciót, vagy csak a Pro verzió lesz vele felszerelve.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek