Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Új vetélytársat kapott a Google, hamarosan piacra kerülhet a SearchGPT

10perc.hu
2024. 08. 02.
Új vetélytársat kapott a Google, hamarosan piacra kerülhet a SearchGPT

Az OpenAI, a ChatGPT mögött álló vállalat, új irányvonalat jelölt ki a webes keresések világában a SearchGPT bevezetésével.

Ez az új eszköz nem csupán egy egyszerű kereső, hanem keresési élmény új dimenzióit nyújtja, amely közvetlenül kihívást jelent a Google dominálta keresési piacra.

A SearchGPT az OpenAI legújabb próbálkozása a mesterséges intelligencia által támogatott keresések terén - írja a Leet Gaming Magazin. A rendszer célja, hogy gyors és pontos válaszokat nyújtson a felhasználók kérdéseire, miközben releváns forrásokra hivatkozik. A technológia lehetőséget ad arra is, hogy a felhasználók további kérdéseket tegyenek fel az általuk keresett tartalommal kapcsolatban, hasonlóan a ChatGPT által nyújtott interaktív beszélgetési élményhez.

A SearchGPT nemcsak az aktuális információkat keres az interneten, hanem képes integrálni a különböző forrásokat is, amelyek nem feltétlenül szerepeltek a generatív AI tréninganyagában. Ezzel a funkcióval a keresés egyszerűbbé és gyorsabbá válhat, miközben az eszköz az aktuális weboldalakra is képes rálátást nyújtani.

Az OpenAI közleményében kiadott tervei szerint a SearchGPT egyes funkciói később beépülhetnek a ChatGPT-be, amely már most is képes webes keresések végrehajtására a Bing segítségével. A jövőbeli cél az, hogy a SearchGPT által nyújtott szolgáltatások még szélesebb körben elérhetők legyenek, és fokozzák a felhasználói élményt az AI-alapú keresés terén.

A vállalat hangsúlyozza, hogy a SearchGPT bevezetése során kiemelt figyelmet fordít a tartalomkészítőkkel való együttműködésre is. Az OpenAI célja, hogy támogassa a kiadók és alkotók ökoszisztémáját, és biztosítja, hogy a keresési eredmények egyértelmű forrásmegjelölést tartalmazzanak. 

A keresések során az eszköz kiemeli azokat a webhelyeket és tartalmakat, amelyek hozzájárulnak a felhasználói élmény gazdagításához.

A SearchGPT jelenleg prototípusként érhető el, és csak egy kisebb felhasználói és kiadói csoport számára van tesztelés alatt. A jövőben az OpenAI tervezi a prototípus továbbfejlesztését és integrálását a ChatGPT-be, a felhasználói visszajelzések alapján.

További cikkek