Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Nem fogadta el a Google 23 milllió dolláros ajánlatát egy kiberbiztonsági cég

10perc.hu
2024. 07. 23.
Nem fogadta el a Google 23 milllió dolláros ajánlatát egy kiberbiztonsági cég

Nem fogadta el a Google ajánlatát egy izraeli kiberbiztonsági cég.

Az izraeli kiberbiztonsági startup, a Wiz, befejezte tárgyalásait a Google-anyavállalat, az Alphabet felvásárlási ajánlatáról, mely 23 milliárd dollár értékű lett volna. A Wiz feljegyzése szerint a cég most a tőzsdei bevezetésre és az évi 1 milliárd dolláros visszatérő bevétel elérésére összpontosít. Assaf Rappaport, a Wiz vezérigazgatója elmondta: „Nehéz nemet mondani az ilyen megtisztelő ajánlatokra, de a kivételes csapatunkkal magabiztosan hozom meg ezt a döntést. - írta meg a Reuters.

Sem az Alphabet, sem a Wiz hivatalosan nem ismerte el az üzletkötési tárgyalásokat. A Reuters korábban jelentette, hogy az Alphabet előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Wiz megvásárlásáról, ami közel kétszerese annak az értéknek, amit a Wiz májusban bejelentett, amikor 1 milliárd dollárt gyűjtött egy zártkörű finanszírozási körben 12 milliárd dolláros értékelés mellett.

A Wiz felhőalapú kiberbiztonsági megoldásokat kínál, melyek mesterséges intelligenciával támogatva segítik a vállalatokat a kritikus kockázatok azonosításában és eltávolításában a felhőplatformokon. A cég döntése visszaesés a Google számára, amely a felhő-infrastruktúrájába fektetett be, és arra összpontosít, hogy ügyfeleket nyerjen a tavaly több mint 33 milliárd dolláros bevételt generáló felhőüzletág számára.

Ez az eset az Alphabet számára a második csapás az M&A területen, miután a hírek szerint elállt a HubSpot online marketing szoftvercéggel kapcsolatos üzletétől.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Google

További cikkek