Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Új funcióval bővül a Google Chrome

10perc.hu
2024. 06. 29.
Új funcióval bővül a Google Chrome

Több hasznos funkciót kapott a Google Chrome mobil-és tabletverziója.

A Google Chrome böngésző új funkciókkal bővül okostelefonokon és tableteken, amelyek még személyre szabottabb felhasználói élményt kínálnak. Az újítások révén a felhasználók könnyebben elérhetik a személyre szabott keresési ajánlásokat, gyorsbillentyűket és sportesemények élő eredményeit. Ezek a fejlesztések a keresőmotorok piacán zajló egyre nagyobb versenyre reagálnak, és öt új funkcióval kívánják feljavítani a Chrome böngésző használatát  - közölte a Portfolio.

A Chrome Actions funkció bővítésével a felhasználók közvetlenül a keresősávból érhetnek el gyorsbillentyűket. Például, ha egy közelben lévő üzletre keresnek, azonnal indíthatnak hívást, kérhetnek útvonaltervet vagy olvashatnak véleményeket.

Ez az újítás jelenleg csak Android eszközökön érhető el, de ősszel érkezik az iOS-re is. A Google továbbfejlesztette az iPadeken és androidos tableteken elérhető Chrome alkalmazást is. Az új felület lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerre lássák a megnyitott weboldalt és a szöveges keresősávot.

A Google bejelentése szerint a Chrome felhasználók mostantól még személyre szabottabb keresési javaslatokat kapnak. Például, ha valaki gyakran keres rá egy adott tömegközlekedési eszköz menetrendjére, akkor a "menetrend" kifejezés beírása után azonnal a gyakran látogatott weboldal fog első helyen megjelenni.

A sportkedvelőknek is igyekeztek kedvezni a fejlesztésekkel. A Chrome Discover új, kártyaszerű sportfelületén a felhasználók élőben értesülhetnek kedvenc sportcsapataik mérkőzéseiről és a meccsek kiemelt pillanatairól.




Címkék:
#Google

Hirdetés

További cikkek