Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Több felhasználótól is téves összegeket vont le az Apple Pay

10perc.hu
2024. 06. 27.
Több felhasználótól is téves összegeket vont le az Apple Pay

Több magyar felhasználótól téves, véletlenszerű összegeket kezdett levonni az Apple Pay.

Számos magyar felhasználó tapasztalt téves pénzlevonást az Apple Pay mobilfizetési szolgáltatásban regisztrált bankkártyájáról, ami miatt jelentős összegeket vesztettek - közölte a hvg.

Az Index és a Telex beszámolói szerint több magyar felhasználó is jelezte, hogy szerdától kezdődően téves tranzakciók történtek az Apple Pay rendszerében. Egyes esetekben kisebb összegeket, például 899 forintot vontak le, míg másoknál öt percen belül több tucat tranzakcióval 550 ezer forintot emeltek le. Volt olyan is, akinek olyan kártyájáról vontak le pénzt, amelyet már tavaly törölt az Apple Payből. A problémák főként azokat érintették, akik valamilyen szolgáltatásra fizettek elő az Apple Pay segítségével.

Az OTP az Index megkeresésére közölte, hogy több banknál és bankkártya-kibocsátónál is tapasztaltak tömeges, indokolatlan terheléseket. A bank szakemberei azonnal megtették a szükséges lépéseket, és felvették a kapcsolatot az Apple-lel. Az OTP folyamatosan monitorozza és elemzi a helyzetet, azonban részletesebb információkat egyelőre nem közöltek.

Főkép forrása:
Shinya Suzuki/Flickr
Címkék:
#Apple

Hirdetés

További cikkek