Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Több, mint ezer amerikai diák fogadta meg, hogy nem fog a Google-nél dolgozni

10perc.hu
2024. 06. 19.
Több, mint ezer amerikai diák fogadta meg, hogy nem fog a Google-nél dolgozni

Az amerikai diákok ígéretet tettek, hogy nem fognak a Google-nél dolgozni, a cég izraeli kapcsolatai miatt.

Már több mint 1200 amerikai diák és fiatal fogadta meg, hogy nem fog a jövőben a Google-nél és az Amazonnál dolgozni, tiltakozva ezzel a vállalatok izraeli kormánnyal kötött szerződései ellen. A No Tech for Apartheid (NOTA) mozgalom kampányában részt vevő fiatalok elutasítják a Google és az Amazon szerepét az izraeli kormány által vezetett apartheidben és a palesztinok elleni népirtásban - közölte a Portfolio.

A NOTA koalíciót technológiai területen dolgozók alapították, akik azt követelik a nagy techvállalatoktól, hogy mondják fel a szerződéseiket az izraeli kormánnyal. A mozgalom célja, hogy a fiatal munkavállalókat és egyetemi diákokat arra ösztönözze, ne helyezkedjenek el a Google-nél és az Amazonnál, amíg ezek a cégek nem hagyják abba a támogatást.

A diákok fogadalma a Project Nimbus nevű kezdeményezést is említi, amelyben a Google és az Amazon 1,2 milliárd dolláros szerződést nyert el, hogy az izraeli kormány és hadsereg számára felhőalapú számítástechnikai, gépi tanulási és mesterséges intelligencia szolgáltatásokat nyújtson. A kampány szövege szerint: "Fiatalokként, diákokként elutasítjuk, hogy bármilyen részünk legyen ezekben a szörnyű visszaélésekben. Csatlakozunk a #NoTechForApartheid kampányhoz, és követeljük az Amazontól és a Google-től a Project Nimbus azonnali leállítását."

A Google szóvivője korábban tagadta, hogy a vállalat szerződés keretében katonai vagy hírszerzési szempontból releváns folyamatokat végezne Izraelnek. Ennek ellenére a Google-nél többen is tiltakoztak a projekt ellen, amely miatt 28 dolgozót elbocsátottak a vállalattól.




Címkék:
#Google

További cikkek