Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Fontos ügyben döntött a Facebook az EU-s állampolgárok javára

10perc.hu
2024. 06. 18.
Fontos ügyben döntött a Facebook az EU-s állampolgárok javára

Döntést hozott a Facebook az EU-s polgárainak adatfelhasználása ügyében.

A Meta, a Facebook és az Instagram tulajdonosa, jelentős döntést hozott, amely fellélegezteti az európai felhasználókat. Az intenzív mesterséges intelligencia versenyben a Meta sem marad ki a küzdelemből, és tervei szerint MI-funkciókat vezetne be platformjain, amelyekhez a felhasználók bejegyzéseire és fotóira lenne szükség adatként - közölte a 24.hu.

A Meta egy hozzájárulási ívet küldött a felhasználóknak, amit sokan bonyolultnak és zavarónak találtak. Az adatokat azzal az indokkal gyűjtötték volna, hogy szolgáltatásaik jobban tükrözzék az európai közösségek kultúráit és nyelveit. Azonban ez az érvelés és az adatok gyűjtésének módja felháborodást váltott ki a felhasználók és az EU-s adatvédelmi hatóságok körében.

A Meta arra számított, hogy az "érdekmérlegelési teszt" alapján kap támogató döntést az adatok feldolgozásához, mivel az szükséges lenne a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez. Azonban az Ír Adatvédelmi Bizottság (DPC) bejelentése szerint a vállalat felfüggeszti a felhasználói adatok feldolgozását, hogy megfeleljen az EU szigorú adatvédelmi törvényeinek, köztük a GDPR-nak. A Meta megerősítette, hogy felfüggeszti azon terveit, hogy nagy nyelvi modelljét a Facebookon és Instagramon megosztott nyilvános tartalmak felhasználásával képezze ki az EU és az Európai Gazdasági Térség területén. A képzés hivatalosan június 26-án kezdődött volna.




Címkék:
#Facebook

További cikkek